ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΑ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΤΕΜΕΤΕΡ ΚΑΙ ΜΕΙΖΕΤΕΡ: ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΡΙΑΣ


Τηλ επικοινωνίας: 6977 182 189 και 6958457410

ngavrias@gmail.com
Το κανάλι του Νικόυ Γαβριά στο You Tube: http://www.youtube.com/user/YTkerasounta?feature=watch


Νίκος Γαβριάς (Λύρα, Τραγούδι, Βιολί, Κεμανέ)

Γεννήθηκε στην Καστοριά . Από πολύ μικρός με την βοήθεια κυρίως του πατέρα του μπήκε στο πετσί της ποντιακής μουσικής, ακούγοντας όλες τις ραδιοφωνικές εκπομπές και καταγράφοντας μεγάλους πόντιους λυράρηδες, οι οποίοι στην συνέχεια ήταν οι μόνοι του δάσκαλοι και οδηγοί. Διετέλεσε λυράρης σε πολλά χορευτικά συγκροτήματα στην Μακεδονία και την Ήπειρο με συμμετοχές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια διδάσκει στο δημοτικό ωδείο Άργους Ορεστικού ως μουσικοδιδάσκαλος ποντιακής λύρας. 

Έχει καταξιωθεί στο ποντιακό στερέωμα πραγματοποιώντας πλήθος εμφανίσεων και συνεργασιών με μεγάλα ονόματα του ποντιακού χώρου και όχι μόνο όπως τον Γιάννη Κουρτίδη, Αχιλλέα Βασιλειάδη, Κώστα Καραπαναγιωτίδη, Στάθη Ευσταθιάδη, Κώστα Θεοδοσιάδη, Πόλιο Παπαγιαννίδη, Κώστα Σιαμίδη, Σωκράτη Κυψελίδη, Γιώργο Σιαμίδη, με την Μαρίζα Κωχ, Άρη Ντίνα κ.α. 


(Νίκος Γαβριάς και Καλόν Κορίτσ στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών)

Συμμετείχε στο 1ο πανελλήνιο Φεστιβάλ ποντιακών χορών ως τραγουδιστής, στο 13ο διεθνές φεστιβάλ χορού στην Σαμψούντα του Πόντου (Τουρκία), σε φεστιβάλ στην Τσεχία και εμφανίσεις στην Αμερική. 


 
(Με τους Μωμόγερους στη Λιβερά Τραπεζούντας, αναβιώνοντας 87 χρόνια μετά τον Ξεριζωμό, το έθιμο)

Είχε φιλική συμμετοχή σε δύο cd της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών. Εκτός από την ποντιακή λύρα τραγουδάει, παίζει κεμανέ και βιολί, έχοντας μαθητεύσει στο πλευρό του Δημήτρη Θεοδωράκη.


Για το μουσικό σχήμα ΓΡΑΙΚΟΙ  στο οποίο συμμετέχει ο Νίκος, εδώ: http://pontiaka2.blogspot.gr/search/label/%CE%93%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου