ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΑ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

"ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ''


ΟΙ ''ΓΡΑΙΚΟΙ'' ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΣ CD ΜΕ ΟΝΟΜΑ ''ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ'' ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΓΡΕΒΕΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΗΠΕΙΡΟ-ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ Μ.ΑΣΙΑ.ΟΙ ''ΓΡΑΙΚΟΙ'' ΕΙΝΑΙ: ΔΟΥΣΟΣ ΦΩΤΗΣ(ΛΑΟΥΤΟ) ΕΛΛΗΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ(ΚΛΑΡΙΝΟ) ΕΛΛΗΝΙΔΟΥ ΡΙΑ(ΚΡΟΥΣΤΑ,ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΦΩΝΗΤΙΚΑ) ΕΛΛΗΝΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΗ(ΤΡΑΓΟΥΔΙ) ΤΡΑΚΑΣ ΑΣΤΕΡΗΣ(ΒΙΟΛΙ)


«Είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά των Γραικών. Τα τραγούδια ‘της αγάπης και του έρωτα’ αποδίδουν με αεράκι ελληνικό τον έρωτα έτσι όπως αυτός ταξιδεύει στην Θράκη Μακεδονία Θεσσαλία Ήπειρο Μωρια Ρούμελη Μικρά Ασία και τα Νησιά.
Η δημοτική μυσταγωγία, η μουσική φλόγα, το ύφος, και η τεχνική των Γραικών τους οδηγεί σε άμεση επαφή με το κοινό το οποίο είναι ομολογουμένως μεγάλο και κινητοποιείται με το χορό.
Οι στίχοι των τραγουδιών έχουν απλότητα και σοφία και υμνούν την ανθρώπινη προσμονή στον έρωτα έτσι ώστε η αγάπη να φαίνεται σαν η μοναδική λύση στο ανθρώπινο δράμα. Η μορφή της αγαπημένης άλλοτε είναι κρυμμένη μέσα σε ένα λεμόνι (σχιζω ριζω το λεμόνι βρίσκω την Πανάγιω μέσα)και άλλοτε στην φωνή της (φωνή αηδονιού, στόμα χελιδονιού).

Οι Γραικοί μια αγαπημένη οικογένεια από την Μακεδονία, οι οποίοι πλαισιώνονται από αξιόλογους μουσικούς αποδίδουν με σοβαρότητα τα θέματα και τους ρυθμούς και έτσι δεμένοι και αγαπημένοι όπως είναι στη ζωή παρουσιάζονται και στην πρώτη επαγγελματική δουλειά.Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους τους μερακλήδες και τους περήφανους χορευτές του έρωτα», 

 Γιάννης Αρκέτος, κοινωνιολόγος –ποιητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου